De Oostpoort van Delft

 poortlogo

De Oostpoort van Delft.
Een wederom fraaie uitbreiding van het thema Delft door Tillymodels en Modeltreinexpress uit Vlaardingen.
Ik bouw het model voor u hier in dit verslag.

Let op, ik wijk compleet af van de handleiding en ga mijn eigen weg.

 

 poort 01 De eerste toren (zonder opgang) bestaat uit 3 delen. Van de voet verwijderen we de gietbomen en steunen met een platbektang. Je kan met een Roco zaag als het ware een breeklijntje inzagen, zodat het geheel mooi afbreekt langs die zaaglijn.
 poort 03 De eerste toren is afgewerkt. Vliesjes zijn verwijderd en alle delen passen goed in elkaar. Maar verlijm in dit stadium nog niets. 
 poort 04 Als men naar de eerder gebouwde toren kijkt, zie je een opstaand randje. Dat heeft de tweede toren ook, maar deze zit precies op een randje wat je dient te schuren/vijlen om beide delen mooi op elkaar te laten aansluiten. Let er goed op, dat je deze opstaande rand niet wegschuurt! 
 poort 05 De twee delen van de toren met opgang verlijm is al wel met elkaar (de opstaande randjes) maar het dak en 8 kantige opbouw nog niet. Beide torens (in ruwbouw) zijn nu gereed. 
 poort 06 Nu kunnen we gaan werken aan het poortgebouw. Zet de onderdoorgang in elkaar. Let goed op dat alles netjes haaks zit en niets uitsteekt voorbij de binnenmuren. 
 poort 07 Zoals je ziet zweeft het poortgebouw als het ware tussen beide torens. Dat komt omdat het wegdek (bodemplaat) later zo mooi kan inschuiven. 
 poort 08 Het poortgebouw is nu verlijmd aan beide torens. Deze zit nu mooi vast tussen de beide torens. Door deze afwijking in de bouwbeschrijving plaats je nu niet meer zo het dak. Dat krijg je er nu niet meer tussen. 
 poort 09 Een overzicht tot nu toe. Wederom, de 8 kantige opbouw is nog niet verlijmd en de beide dakconstructies ook nog niet. Het poortgebouw is wel verlijmd met de 2 torens. 
poort 12 Het dak van het poortgebouw zaag ik via de binnenzijde over de nok door 2. Nu krijg je twee helften die later rustig tussen de twee torens geplaatst kunnen worden. De zaagsnede is dadelijk niet meer te zien, omdat we gebruik gaan maken van daklood.
 poort 10 Het dak van het poortgebouw ligt los tussen de beide torens. Het kan nu nog worden uitgenomen omdat het uit 2 delen bestaat.
 poort 11  Het passen van de schoorsteen, maar ook deze verlijm ik nog niet.

Login of registreer om een reactie te plaatsen.

Login

Online

We hebben 19 gasten en geen leden online