Oostpoort van Delft

prevoostpoort  Delft in Model?

De afgelopen jaren hebben hobbyisten zich ingezet om markante Delftse gebouwen in schaal 1:87 te (laten) maken om ze bij hun modelbaan te gebruiken. Zo werden achtereenvolgens de Bagijnetoren, het oorspronkelijke station Delft, de Kaerskorf en het oude pand van Vroom & Dreesmann gemaakt. Daarbij werd gebruik gemaakt van de deskundigheid van Miniworld Rotterdam, Tilly Models, Modeltreinexpress, Bentink Modelspoor en diverse bevlogen modelspoorders.

 

 oostpoort Eén van hen heeft het plan opgevat om te onderzoeken in hoeverre het mogelijk is om de Oostpoort (met bijbehorende waterpoort) uit Delft in H0 te realiseren. Belangrijk daarbij is om een beeld te krijgen van hoe dit er in model uit zou kunnen gaan zien en wat de afmetingen zouden gaan worden.

 
grIMG 1489

Dankzij de hier getoonde mockup  heeft Modeltreinexpress besloten de Oostpoort exclusief te gaan leveren.
TillyModels zal het model gaan vormgeven.


Het geheel zou in 2 bouwset kunnen worden aangeboden en de gebouwen zouden zo kunnen worden aangepast (net als de Kaerskorf) dat ze of met de voeten in het water staan, of geheel op het land kunnen staan.
Let wel, dat de nu besproken aktie vooralsnog een 1:87 model is.

Zodra er meer nieuws is, vind u dat hier, facebook en een mailing van Modeltreinexpress.

Reacties   

#1 cor_b 01-06-2020 09:00
Heb me ook aangemeld voor interesse.
Al in bezit van de Kaerskorf en ben aan het bouwen van meer panden in Delft
#2 Bert Verkade 01-06-2020 09:30
cor_b, excuus dat ik even zo reageer. Ik heb een complete lijst met belangstellende n en daar staat jouw naam nog niet op. Wil je s.v.p. nogmaals aangeven dat je belangstelling hebt? Mijn administratie is dus niet compleet. Groet, Bert Verkade
#3 Ger 17-10-2020 12:34
Goedendag, is er al meer duidelijkheid over de Oostpoort.
Mvgr, Ger Peeters
#4 Chris 17-10-2020 12:51
Zeker. Het project gaat voor 99% door :)
Tillymodels is op dit moment aan het kijken hoe hij de kit zo mooi mogelijk kan ontwerpen, zodat het geheel op meerdere manieren is in te passen in het landschap.

Login of registreer om een reactie te plaatsen.

Login

Online

We hebben 87 gasten en geen leden online