Mehano G2000 (4994) Rail4Chem


Mehano komt weer met een kleurvariant. Aangezien Shortlines failliet is, en Rail4Chem de locs over genomen had, heb ik dit model opgenomen in mijn verzameling. De Shortlines (hier ergens anders in de rubriek) is ondertussen verkocht.

Artikelnummer T277 4994
  • Datum aankoop 27 mei 2005
  • Middenmotor, cardan
  • Kleurvariant
  • Rood/wit lichtwissel
Het model direct uit de doos. Aangezien ik het model al eerder heb besproken (zie SL2001 Shortlines) ga ik hier niet al te diep overal op in, het is voornamelijk het uiterlijk waar ik voor ging.
Prima opschriften, wederom keurig verzorgd. Loepzuiver. Echter komt er een slordigheid aan het licht. Als je heel erg goed kijkt naar de foto en of het model (als je het al in je bezit hebt) zie je net boven het cabineraam aan de rechte kant van de cabine, door de groene lak de contouren van de tekst MAK G2000. Het zijn dus overgespoten modellen. Het is bij diverse winkels geconstateerd. Nu vind ik het niet erg dat een fabrikant zijn modellen overspuit, maar zorg er dan wel voor dat de oude verfjas niet meer te zien is. Je moet wel erg goed kijken om het te zien, maar het blijft slordig. Ook is er melding van krassen op de cabine, dus voordat je het model aanschaft, even goed kijken. Mijn model heeft geen krassen.
Het front van de loc. De extra bij geleverde details moeten er nog op.
Het dak met de mooie fijne dakroosters waarachter de echt draaiende ventilatoren zitten.
De loc ligt open, om een decoder te ontvangen. Inwendig is er weinig veranderd in vergelijking met de SL2001. Wel is er zilverpapier gebruikt net achter de ledjes van de seinen. Waarschijnlijk voor een betere weerkaatsing van de seinverlichting.
Decoder inbouwen is een fluitje van een cent. Lenz levert zijn decoders tegenwoordig weer met losse draadsetjes, met en zonder stekker, dus kan je eerst de draden overal doorheel voeren en dan pas de decoder aansluiten op het kabelboompje.
Het dekseltje boven het schroefje brak nu eens niet af, het kwam er makkelijk af.
Je hoeft niet te raden voor welke maatschappij deze loc rijd. Zeer mooie opschriften.
Tenslotte nog een foto van de loc, die nu voorzien is van alle details.
De rij eigenschappen van het model : Ik rijd digitaal, dus kan alleen die rij eigenschappen bespreken. In het model zit een Lez 1025A decoder, zo uit de doos zonder extra instellingen en daarmee rijd het model subliem. Het model word aangestuurd door Koploper en trekt zeer mooi en langszaam op en remt ook netjes af. Model kan zeer mooi en gelijkmatig kruipen. Het motor geluid is aangenaam, een zachte zoem, maar bij hogere snelheden komt er een klein beetje mechanisch gekraak bij, maar dat is zeker niet storend. Mehano, let wel op de verfbaden. Omspuiten van oude modellen prima, maar zorg er wel voor dat de oude jas niet meer te zien is...

Login of registreer om een reactie te plaatsen.

Login

Online

We hebben 20 gasten en geen leden online